nieuws

Kinderboekenmuseum weer open voor publiek

Geen categorie

Het Kinderboekenmuseum in Den Haag is na een sluiting van drie jaar vanaf vandaag weer toegankelijk voor publiek. In het Kinderboekenmuseum maken kinderen spelenderwijs kennis met de Nederlandse en Vlaamse jeugdliteratuur. Er zijn twee vaste tentoonstellingen en in de toekomst ook wisselende exposities op de oppervlakte van ruim duizend vierkante meter. Het ontwerp voor de inrichting is afkomstig van Ontwerpbureau Platvorm. Joost de Beij tekende voor het lichtontwerp.

Kinderboekenmuseum weer open voor publiek

 

Een van de vaste tentoonstellingen is Papiria, waarbij kinderen een avontuurlijke ontdekkingstocht maken door de wereld van het kinderboek. De expositie omvat onder meer twaalf interactieve spellen, achttien korte filmpjes over het maken van een verhaal, dertig ontwerpstations waarmee kinderen een eigen verhaalfiguur kunnen maken, 111 originele illustraties van 68 illustratoren en meer dan 150 luisterfragmenten. In maart opent de tweede vaste opstelling: Kikker. Dat is een aparte speel- en leerruimte voor de allerjongsten, geïnspireerd op de Kikkerboeken van Max Velthuijs. Volgend najaar opent een tijdelijke expositie, die is gewijd aanillustrator Thé Tjong-Khing.

Kinderboekenmuseum_2 Dekselse Duivelsgrot

 Kinderboekenmuseum Den Haag Diepe Denkersdal

In 1994 opende het Kinderboekenmuseum voor het eerst zijn deuren. Het gebouw is gevestigd in het Letterkundig Museum in Den Haag dat eerder dit jaar na de verbouwing van drie jaar is opgeleverd. Het ontwerp voor de totale verbouwing is van Herbert van der Bruggen.

Reageer op dit artikel