nieuws

Humanity House laat je een ramp voelen

Geen categorie

Op 9 december opent Prinses Margriet de deuren van het Humanity House, een nieuw museum in Den Haag waar bezoekers aan den lijve kunnen ondervinden wat het is om op de vlucht te zijn.

Humanity House laat je een ramp voelen

 

 

 

In het Humanity House gaat het om de bezoeker zelf. Die gaat voelen wat het is om een ramp mee te maken of in een oorlog verzeild te raken. Deze ervaring is ontworpen door kunstenaar Henk Schut (bekend van Dogtroep) en ontwerper Hans Wolbers (Lava Design). Zij ontwikkelden in zes maanden tijd een vernieuwend museaal concept en tekenden voor alle ontwerpen.

Humanity House Den Haag

Humanity House Den Haag

Hans Wolbers: “Het museum neemt de bezoeker mee in een reeks ervaringen waarbij hijzelf steeds het onderwerp is. Het gaat hier niet over iemand anders, het gaat over jezelf. Dit kan jou ook overkomen. Het onvoorstelbare wordt hiermee voorstelbaar.” De reis door het museum is beklemmend, indrukwekkend en soms bijna angstig. Toch blijft na een bezoek aan het Humanity House een gevoel van hoop achter. Henk Schut: ”We willen laten zien dat de mens – ondanks alle ellende- in staat is zichzelf weer terug te vinden.”

 Humanity House Den Haag 

 Humanity House Den Haag

Het Humanity House is een initiatief van het Nederlandse Rode Kruis en wordt ondersteund door de gemeente Den Haag en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie. Het museum is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

Reageer op dit artikel