nieuws

Greiner Van Goor Huyten Architecten wint Limburgse prijs

Geen categorie

De nieuwbouw en de restauratie van de gebouwen van GGZ Noord- en Midden-Limburg op het Servaasterrein in Venray zijn de winnaars van de Architectuurprijs Venray 2010. De prijs, een initiatief van het Adviesbureau Ruimtelijke Kwaliteit van de Gemeente Venray ging naar de ontwerpers, Greiner Van Goor Huijten Architecten.

Greiner Van Goor Huyten Architecten wint Limburgse prijs

 

 

Het Servaasterrein is een van de locaties waar GGZ Noord- en Midden-Limburg geestelijke gezondheidszorg biedt. Nadat de omvang van het Sint Servatiusterrein is teruggebracht is op het terrein ruimte vrijgekomen voor andere functies.

 GGZ-2-Greiner

Flexibel

Greiner Van Goor Huijten Architecten maakten voor de bewoners een gedifferentieerd aanbod van woon- en zorgvormen bestaande uit een Korsakov kliniek en een Forensische Psychiatrische Afdeling, open en gesloten afdelingen en kleinschalige woongebouwen. De woongebouwen zijn flexibel zodat bijvoorbeeld een deel van de woningen is samen te voegen tot een tweepersoonsappartement of tot eengezinswoningen.

 GGZ door Greiner Van Goor Huijten Architecten

Passend woonklimaat

Volgens de jury is “deze locatie een prachtig voorbeeld van het samengaan van heldere stedenbouw en de zuivere architectuur”. “….Privacy en eigen ruimte zijn goed afgebakend en geven de cliënten van de ggz-instelling een passend woon- en leefklimaat. “

Reageer op dit artikel