nieuws

Eerste Breeam-NL oplevercertificaat voor woningbouwproject De Caaien

Geen categorie

De Dutch Green Building Council heeft het eerste BREEAM-NL Nieuwbouw oplevercertificaat uitgereikt aan Dura Vermeer voor het project ‘De Caaien’ in Ypenburg (Den Haag). Het project is ontworpen door Molenaar & van Winden architecten.

Eerste Breeam-NL oplevercertificaat voor woningbouwproject De Caaien

 

 

In het certificeringstraject wordt niet alleen gekeken naar het energieverbruik van een pand, maar ook naar landgebruik en ecologie, het bouwproces, watergebruik, afval, vervuiling, transport, materialen, gezondheid en comfort. Het systeem maakt gebruik van kwalitatieve weging. Als totaalscore krijgt een gebouw één van de volgende waarderingen: Pass, Good, VeryGood, Excellent of Outstanding. Woningbouwproject De Caaien scoorde een Pass kwalificatie. Dat houdt in dat er is gepresteerd boven het duurzaamheidsniveau dat het Bouwbesluit eist.

 

De Caaien

Woningbouwproject De Caaien is tussen 2008 en 2010gebouwd in opdracht van Amvest en Ceres Projecten. De laatste trad op namens Stichting Woonformatie Ypenburg (SWY) en nam het initiatief voor duurzaam bouwen in deze wijk. Voor Dura Vermeer is De Caaien het eerste woningbouwproject met de PCS-hybride woning, die zij samen met Itho en Giesbers van der Graaf hebben ontwikkeld. Deze heeft een zeer laag energieverbruik en een reductie van de CO2-uitstoot met 40 procent ten opzichte van een doorsnee PCS-woning. De PCS-hybride woning gebruikt een CO2-gestuurd ventilatiesysteem en een warmtepompinstallatie met warmte- en koudeopslag in de bodem. De EPC-waarde ligt op 0,42.

 

Reageer op dit artikel