nieuws

‘Dorpse wijk’ op Brabantiaterrein in Aalst

Geen categorie

In 2012 moet op het Brabantiaterrein in Aalst een wijk ontstaan die doet denken aan een Brabants dorp uit vervlogen tijden. Dat is althans het beeld dat architect Kok Mulleners erbij heeft, zo vertelde hij dinsdagavond tijdens de presentatie van het bouwplan aan de Waalrese gemeenteraadscommissie.

‘Dorpse wijk’ op Brabantiaterrein in Aalst

 

 

“De wijk moet mensen laten voelen dat ze in een dorp wonen”, lichtte Mulleners zijn ontwerp toe. “De huizen hebben bijna allemaal hun eigen stijl, er worden verschillende soorten gevels en kleuren gebruikt, de natuur rond de Tongelreep wordt benadrukt en er komen zoveel mogelijk autovrije straten en pleintjes. Dat laatste kan door auto’s zoveel mogelijk op erfjes en in garages onder de appartementen te parkeren.”

Diverse appartementengebouwen en grondgebonden woningen in verschillende stijlen moeten vanaf eind 2013 onderdak gaan bieden aan zo’n 600 mensen. Circa honderd van de 230 woningen worden bestemd voor de sociale huursector. Daarvan is ruim de helft voor senioren die er eventueel zorg op maat kunnen krijgen. De woningcorporaties Wooninc. en Aert Swaens zijn samen eigenaar van het bouwproject, dat zal worden uitgevoerd door Ban Bouw.

Bron: Eindhoven Regio

 

Reageer op dit artikel