nieuws

De Zwarte Hond opent bureau in Duitsland

Geen categorie

Bureau voor architectuur en stedenbouw De Zwarte Hond heeft sinds kort een vestiging in Duitsland. Het nieuwe bureau is gevestigd in Keulen.

De Zwarte Hond opent bureau in Duitsland

 

 

 

Met ongeveer 1 miljoen inwoners is dit de grootste stad van Noord-Rijnland-Westfalen en de vierde stad van Duitsland. Ze ligt midden in een regio met interessante economische perspectieven en ruimtelijke uitdagingen. Duitsland is geen onbekend terrein voor De Zwarte Hond. Voor de oprichting van De Zwarte Hond in 1985 heeft Jurjen van der Meer, partner en oprichter van het bureau, het vak geleerd bij Axel Schultes en Dietrich Bangert(Bureau BJSS West-Berlijn). Met de vestiging Keulen wordt opnieuw het avontuur gezocht in Duitsland.

De bureaus in Groningen, Rotterdam en Keulen vormen nu een strategisch Europees netwerk in zowel hoog als laag dynamische gebieden. Stedelijke en landelijke vraagstukken kunnen hierdoor adequaat worden aangepakt. De nieuwe vestiging is een vanzelfsprekende keuze door het toenemende aantal projecten in Duitsland. Bestaande opdrachtgevers kunnen hierdoor beter bediend worden, tegelijkertijd is het een goede basis om de activiteiten in Duitsland uit te breiden. De vestiging in Keulen wordt geleid door Matthias Rottmann en richt zich voornamelijk op stedenbouw, landschap en onderzoek. Op dit moment wordt in Keulen hard gewerkt aan de opdrachten Bielefeld, Regensburg en München.

Het nieuwe adres

Reageer op dit artikel