nieuws

Cradle-to-cradle stadskantoor voor Venlo

Geen categorie

In opdracht van de gemeente Venlo heeft bureau Kraaijvanger • Urbis onder leiding van architect Hans Goverde een nieuw stadskantoor ontworpen. Het duurzame, transparante gebouw wordt gerealiseerd aan de Eindhovenseweg en vormt onderdeel van de ontwikkeling van het stadsdeel Maaswaard.

Cradle-to-cradle stadskantoor voor Venlo
Stadskantoor Venlo onderscheiden met een Architizer A+Award

Het plan omvat onder andere kantoorruimte, een plaza, een publiekshal met expositieruimte, vergaderruimtes, een parkeergarage en een fietsenstalling voor bezoekers en werknemers. In de gemeente Venlo is een poll gehouden en bijna 60% is zeer positief over het ontwerp.

Open en doelmatig

In het kantoor worden verschillende diensten samengevoegd die nu nog verspreid zijn. Het gebouw wordt open en toegankelijk voor de burger en de medewerkers. De opzet is doelmatig. De publiekshal op de begane grond is overzichtelijk en biedt uitzicht over de Maas en uiterwaarden.

 

Gezonde werkomgeving

In de toren zijn de werkplekken gesitueerd. De nadruk ligt op het realiseren van een gezonde werkomgeving. Er is een diversiteit aan individueel aanpasbare werkplekken. Daglicht wordt zo diep mogelijk het gebouw binnen gehaald en de verdiepingen worden met elkaar verbonden door vides met trappen. Dit stimuleert werknemers om meer te bewegen.

Volledig cradle-to-cradle

De gemeente Venlo wilde die de principes van cradle to cradle volledig in de praktijk brengen. Dit heeft geleid tot een bijzonder proces en een cradle to cradle resultaat.

Reageer op dit artikel