nieuws

Commercieel gebouw Bangkok

Geen categorie

Bangkok krijgt in het commerciële deel, nabij de tuinen van de Britse ambassade, een nieuw winkel/hotel gebouw. Het 30 verdiepingen tellende project van architect AL_A bestaat uit een winkelgedeelte van zeven verdiepingen en een vijf sterren hotel van dertig verdiepingen.

Commercieel gebouw Bangkok

 

 

Het heeft een gedraaide vorm rond twee verticale lichtbronnen waardoor ruimte ontstaan voor terrassen en verticale tuinen. De oplopende gevel zorgt voor een natuurlijke scheiding tussen het winkelgebied en het hotel.

 Bangkok hotel

Het deel van het hotel waarin de partuliere gast-gerelateerde programma’s zich bevinden kijkt uit over de tuinen van het Lai Nert Park. De bar, receptie, lounge en een dakterras kijken uit over het stadscentrum.

 Bangkok 

De gevel wordt gekenmerkt door aluminium tegels voorzien van motieven die terug zijn te vinden in de traditionele Thaise architectuur. De verdeling van de tegels zorgt voor een moiré  patroon dat samen met de reflectie van het licht in de tegels de gedraaide vorm van het gebouw extra benadrukt. Alle glasoppervlakken zijn zo ontworpen dat ze naadloos overgaan in de aluminium huid.

 Bangkok 

Reageer op dit artikel