nieuws

Colosseum gered?

Geen categorie

Wie nog snel naar het Colosseum wil voor het instort kan gerust ademhalen nu er een sponsor gevonden is voor de restauratie van het belangrijkste monument van Rome. Donderdag werd bekend dat de Italiaanse schoenenfabrikant Diego Della Valle bereid is 23 miljoen euro in het project te steken.

Colosseum gered?

 

 

De regering bejubelde de aanbesteding van de restauratie van een van de belangrijkste monumenten van de Italiaanse hoofdstad aanvankelijk als model om rijke Italianen voor het behoud van het cultureel erfgoed te interesseren. Toen op 31 oktober de periode waarin bedrijven op het project konden inschrijven, was verstreken, bleef de regering echter stil.

Een hoge functionaris van het ministerie van Cultuur meldde later dat geen van de ongeveer twintig biedingen aan de eisen voldeed. Daarom heeft het ministerie de onderhandelingen geopend met Della Valle en andere geïnteresseerden. Het denkt dat de afronding van de restauratie in het beoogde jaar 2012 nog steeds haalbaar is.

Met de bouw van het Colosseum, officieel het Amphitheatrum Flavium, werd in 72 na Christus begonnen onder het bewind van de eerste Flavische keizer, Vespasianus. Zijn zoon Titus, die hem in 79 was opgevolgd, wijdde het gebouw in het jaar 80 in. De spelen bij de opening duurden honderd dagen.

bron: ANP

Reageer op dit artikel