nieuws

Bouw ‘De Tricotage’ gestart

Geen categorie

In Veenendaal is vorige week de bouw van de Tricotage gestart. Dit nieuwe woon-, winkel- en cultuurcentrum aan het Kees Stipplein gaat met de recente opgeleverde ‘Cultuurfabriek’ het hart van de Brouwerspoort vormen. Het ontwerp is afkomstig van LEVS architecten.

Bouw ‘De Tricotage’ gestart

 

 

 

Het cultuurcluster bundelt de muziekschool en de volksuniversiteit die nu nog over de stad verspreid liggen. Zij krijgen hier, naast optimale lesruimten, een balletzaal, een multifunctionele zaal en een ensemblezaal rondom een publieke foyer. Rondom het bouwblok komen winkels, horeca en andere voorzieningen op maaiveldniveau. Onder het blok komt een openbare parkeergarage over drie lagen. Op de verdiepingen komen appartementen rondom twee compacte en intieme binnenhoven.

De Tricotage door LEVS 

De Tricotage door LEVS 

De Tricotage van LEVS ligt op het grensvlak tussen het oude centrum en het voormalige industriegedeelte. Door de nieuwbouw van de Tricotage wordt het Kees Stipplein in de toekomst aan de zuidzijde gezoomd door drie expressieve gebouwen: het Cultuurcluster met de markante balletzaal als ronde eyecatcher aan de Wolweg, het monumentale horeca gebouw in het midden en het karakteristieke zwierige hoekpand met een dubbel hoge winkelentree. Langs de nieuwe Brouwersgracht sluiten woon- en winkelpanden aan op de bestaande winkelstraten en passages van Veenendaal.

De Tricotage door LEVS 

 

Reageer op dit artikel