nieuws

Bouw De Palatijn Zoetermeer gestart

Geen categorie

In Zoetermeer is deze week gestart met de bouw van De Palatijn aan de Dr. J.W. Paltelaan in Zoetermeer-Dorp. Dit kleinschalige nieuwbouwproject bestaat uit 45 huur- en 18 koopappartementen en is een ontwerp van Vera Yanovshtchinsky Architecten.

Bouw De Palatijn Zoetermeer gestart

 

 

 

De Palatijn is een kleinschalig nieuwbouwproject bestaande uit vier gebouwen van drie of vier etages, alle voorzien van een lift. Onder de huurappartementen ligt een gemeenschappelijke, afgesloten parkeergarage. De Palatijn is door Vera Yanovshtchinsky Architecten ontworpen met het idee de beslotenheid en intimiteit van een buurtje te realiseren. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de afgesloten gemeenschappelijke tuin die uitsluitend bestemd is voor de bewoners.  Daarnaast is er een ontmoetingsruimte waar bewoners bijvoorbeeld samen koffie kunnen drinken en waar activiteiten worden georganiseerd.

Alle appartementen zijn uitgerust met een modern, duurzaam klimaatsysteem. Voor verwarming en warm water wordt gebruik gemaakt van aardwarmte. Onderdeel van het klimaatsysteem is verder een mechanisch ventilatiesysteem met energiebesparende warmteterugwinunit.

Naar verwachting wordt De Palatijn de eerste helft van 2012 opgeleverd.

Reageer op dit artikel