nieuws

Architect krijgt museum cadeau

Geen categorie

De jaren hebben geen rem gezet op de groeiende faam van de legendarische Braziliaanse architect Oscar Niemeyer. De kwieke meester-ingenieur opende woensdag op zijn 103e verjaardag een aan hem gewijd museum.

Architect krijgt museum cadeau

 

 

 

 

Het nieuwe museum herbergt ontwerpen, tekeningen en modellen uit de carrière van de architect. Niemeyer werkte aan het hoofdgebouw van de Verenigde Naties in New York en openbare gebouwen in de Braziliaanse hoofdstad, Brasilia. In totaal heeft hij wereldwijd aan meer dan zeshonderd projecten gewerkt.

De Braziliaan rekent de befaamde Franse architect Le Corbusier tot zijn leermeesters. Niemeyer liet zich bij zijn ontwerpen naar eigen zeggen deels inspireren door de rondingen van Braziliaanse vrouwen.

 

Reageer op dit artikel