nieuws

Ambassade VS in Wassenaar

Geen categorie

De bouw van de Amerikaanse ambassade in Wassenaar zal in 2012 beginnen. Dat heeft de gemeente Den Haag gisteren bekendgemaakt. Naar verwachting zal de bouw ongeveer drie jaar duren.

Ambassade VS in Wassenaar

 

 

 

De ambassade is nu nog gevestigd aan de Lange Voorhout in Den Haag, maar vanwege de draconische veiligheidsmaatregelen is deze plek een steeds minder vanzelfsprekende. Na de verhuizing wordt het gebouwen eigendom van de gemeente.

Het gemeentebestuur besloot eind vorig jaar het huidige ambassadegebouw een plaats te geven op de gemeentelijke monumentenlijst. Over de nieuwe bestemming voor het pand is nog geen besluit genomen. Bij het vinden van een nieuwe bestemming voor het vijftig jaar oude gebouw van architect Marcel Breuer speelt de grote architectonische en historische waarde een belangrijke rol.

Reageer op dit artikel