nieuws

Waterplein wint subsidie

Geen categorie

Het initiatief om een ‘waterplein’ op het Rotterdamse Benthemplein te realiseren, is in de prijzen gevallen. Rotterdam krijgt van het ministerie van Infrastructuur en Milieu 360.000 euro om een plein aan te leggen waar mensen kunnen verblijven, maar dat bij regen een opslagplaats voor water wordt. Dat heeft de gemeente Rotterdam vrijdag bekendgemaakt.

Waterplein wint subsidie

 

 

 

Het Waterplein is een idee van Florian Boer en Marco Vermeulen. Rotterdam-Noord heeft veel verharde grond, zoals bebouwing en wegen en nauwelijks open water. Bij hevige regenval is er daarom een grotere kans op wateroverlast. Het Waterplein kan dit helpen voorkomen.

 Waterplein Rotterdam door De Urbanisten en Studio Marco Vermeulen 

De dubbelfunctie van dit project is uniek. Daarom is het een van de prijswinnaars geworden bij Agentschap NL, een aan de overheid gelieerde organisatie die bedrijven helpt bij duurzaamheid, innovatie en internationaal ondernemen. Om de dubbelfunctie te realiseren, wordt het plein opnieuw ingericht. Eind 2012 moet het klaar zijn.

Waterplein-3 

 

Reageer op dit artikel