nieuws

Volumedaling Nederlandse bouw groter dan in Europa

Geen categorie

De bouwproductie in Nederland daalt harder dan gemiddeld in Europa. Dat blijkt uit de laatste cijfers van Eurostat, het Europees statistisch bureau.

Volumedaling Nederlandse bouw groter dan in Europa

 

 

 

 

In september moest de Nederlandse bouw een volumedaling van 10,1 procent slikken, terwijl de gemiddelde afname in de 27 landen van de Europese Unie 3,6 procent bedroeg. In de voorafgaande zes maanden kwam de productiedaling in ons land ook al boven het Europese gemiddelde uit.

De bouwproductie in Nederland kromp in het derde kwartaal met 9,2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Slechts vijf landen deden het nog slechter: Spanje, Roemenië, Slovenië, Letland en Bulgarije. In Spanje nam de bouwactiviteit met maar liefst 35 procent af. Over heel Europa bedroeg de daling in het derde kwart 3,2 procent.

Reageer op dit artikel