nieuws

Victoria & Albert Museum bekroond met World Architecture Festival Award

Geen categorie

Uit een shortlist van inzendingen vanuit de hele wereld is in de categorie ‘The Best structure’ (best innovative use of structural engineering) de Day Lit Gallery Roof van het Victoria & Albert Museum in Londen bekroond met de World Architecture Festival Award.

Victoria & Albert Museum bekroond met World Architecture Festival Award

 

 

De Middeleeuwse en de Renaissancezaal van het museum voor kunst, design en toegepaste kunst zijn opnieuw uitgebreid en ingericht. Vanwege de beperkte ruimte wilde MUMA Architects de ongebruikte binnenplaats bij de expositieruimte trekken en ontwierp het een spectaculair glazen dak: de binnenplaats is 3D ingescand en verwerkt tot CAD-model. Vanuit dit model heeft Octatube het glazen dak geëngineerd, geproduceerd en on-site geassembleerd.

De koudvervormde dubbelgekromde geisoleerde glasunits zijn gemonteerd op een onderconstructie van glazen vinnen. Deze vinnen zijn drievoudig gelamineerd en varieren in spanwijdte tot een maximum van elf meter uit één stuk.

Reageer op dit artikel