nieuws

UNStudio ontwerpt Universiteit voor Technologie en Design in Singapore

Geen categorie

UNStudio is samen met DP Architects uit een shortlist van vijf bureaus geselecteerd om Plot A te ontwerpen van de campus van de SUTD (Singapore University of Technology and Design).

UNStudio ontwerpt Universiteit voor Technologie en Design in Singapore

 

 

 

 

De vierde en meest prestigieuze universiteit van Singapore ligt op een terrein van 76.846 m2, dicht bij Changi Airport Changi Business Park.

 

De universiteit biedt vier belangrijke academische pijlers: Architecture and Sustainable Design (ASD), Engineering Product Development (EPD), Engineering Systems and Design (ESD) en Information Systems Technology and Design (ISTD).

 

De nieuwe campus moet een cross-disciplinair platform worden dat interactie stimuleert tussen de professionele wereld, de campus, en de omliggende gemeenschap. Ben van Berkel: “Het belangrijkste doel is om een campus te creëren die lesgeven en leren viert op een open, transparante manier. Het netwerk van horizontale, verticale en diagonale doorkijkjes maakt dat professoren, studenten en medewerkers elkaar zien en worden uitgenodigd om met elkaar te communiceren.”

  

De oriëntatie en de organisatie van de campus is georganiseerd rond twee hoofdassen die elkaar overlappen op een centraal punt en daar alle hoeken van de SUTD verbindt. Deze paden zorgen 24/7 voor connecties en verbeteren de directe interactie door middel van nabijheid en transparantie. Als het goed is, is het resultaat een open leerforum.

  

Het ontwerp streeft naar de hoogste Green Mark waardering (platinum) in Singapore. Daartoe is rekening gehouden met de oriëntatie van het gebouw en de diepte van de paden in relatie tot blootstelling aan zon en wind, in combinatie met maximale natuurlijke ventilatie en daglichtgebruik in alle gebouwen.

 

 

Reageer op dit artikel