nieuws

Uitslag Euregionale Architectuur Prijs

Geen categorie

Kevin Winter van PHL Hasselt is de winnaar van de Euregionale Architectuur Prijs 2010. Hij krijgt de prijs voor het project ‘Designdespot Oud-Rekem; . Maike Basista werd tweede met ‘Trashpower’. De derde prijs ging naar het project van Wytske van der Veen, ‘Hotel De Boot Gemist’

Uitslag Euregionale Architectuur Prijs

 

 

 

 

Designdepot Oud-Rekem

Kevin Winter wil in zijn afstudeerproject het verlaten gebied rondom Oud-Rekem nieuw leven inblazen door het bouwen van nieuwe gebouwen, activiteiten rondom een bestaand kasteel dat wordt verbouwd. Om bezoekers aan te trekken bedacht hij een nieuw design museum voor de locatie.

Winnaar Euregionale Architectuurprijs 2010 

Trash power

Maike Basista wil in haar afstudeerproject aandacht vragen voor menselijk afval en de daarbij horende afval-verbrandingsinstallaties. Zij bedacht een ‘huis van afval’. Het centrale gebouw weeft zich door zijn blauw betegelde verschijning in de mystiek van de locatie. Twee delen, energie-opwekking en afvaluitgang worden gerangschikt. De energie stroomt in de richting van de klant terwijl de afval uitgang aan de hoofdstaat waardoor het bereikbaar is voor de vrachtwagens die het afval bezorgen.

Tweede prijs Euregionale Architectuurprijs 2010 

Hotel de Boot gemist

Het hotel van Wytske van der Veen ligt in de ruimte tussen bewust en onbewust, tussen werkelijkheid en verlangen, tussen aankomst en vertrek, of te wel in de tussenliggende ruimte. Een schuilplaats voor de gestrande reiziger, tijdens zijn reis naar de andere kant (de toekomstige …?). Het hotel is bedoeld als een ruimte om te ervaren, een droomruimte.

Derde prijs Euregionale Architectuurprijs 2010 

Afstudeerprijs

Afgelopen zaterdag werd de 20e editie van de Euregionale Architectuur Prijs uitgereikt. Voor deze jaarlijkse prijs worden examenprojecten van de zes architectuuropleidingen in Hasselt, Luik, Maastricht en Aken aangemeld. Uit circa 400 afstuderenden van het collegejaar 2009-2010 werden uiteindelijk 35 projecten genomineerd voor de eindronde.

 

Reageer op dit artikel