nieuws

Tweede ronde ‘Architectuur als noodzaak’

Geen categorie

Het NAi lanceert een tweede ronde van de innovatieagenda ‘Architectuur als Noodzaak’. Hiervoor is het instituut op zoek naar projecten “waarin de aandacht gaat naar gerealiseerde plannen in binnen- en buitenland, die aantoonbaar een (deel) oplossing bieden voor urgente maatschappelijke vraagstukken”. “Niet alleen moet duidelijk zijn hoe de projecten het verschil maken in het dagelijks leven van de lokale gemeenschap, maar ook hoe het concept toepasbaar is op andere plekken in de wereld.”

Tweede ronde ‘Architectuur als noodzaak’

Het beste project wordt opgenomen in een nieuwe tentoonstelling, die naar verwachting in 2011 in het NAi getoond zal worden en daarna zal gaan reizen naar verschillende landen. Daarbij wordt het beste project opgenomen in een nieuwe publicatie, het vervolg op deel 1: ‘Architectuur als Noodzaak. Nederlandse ontwerpen voor de toekomst’.  

De projecten kunnen via de website www.architectureofconsequence.com in twee categorieën worden ingezonden: Gerealiseerde ontwerpen en Acties in de openbare ruimte, (‘social activism’), waarin de concrete aanleiding en het blijvende effect van de acties voor de lokale gemeenschap centraal staat.

Architectuur als Noodzaak

‘Architectuur als Noodzaak’ is een meerjarige missie van het NAi met als primair doel het inzetten van het vak architectuur voor het oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken. Het doet een beroep op het innovatieve vermogen van ruimtelijk ontwerp en streeft naar een verschuiving van een reactieve naar een proactieve ontwerppraktijk.

Reageer op dit artikel