nieuws

TU Delft lanceert gebiedsontwikkeling.nu

Geen categorie

De Praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling TU Delft heeft deze week het platform Gebiedsontwikkeling.nu. Het is een initiatief in samenwerking met de Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling (SKG).

TU Delft lanceert gebiedsontwikkeling.nu

 

 

 

 

De partijen achter deze stichting zijn het ministerie van Infrastructuur en Milieu, TU Delft, AM, Amvest, de gemeente Amsterdam en Rotterdam , Dienst Landelijk Gebied, Heijmans Ontwikkeling, ING Real Estate, NS Poort, de provincie Noord-Brabant en Noord-Holland, Bouwfonds Ontwikkeling, Schiphol Area Development Corporation (SADC), Synchroon en Ymere.

Het platform krijgt de opzet van een tijdschrift in digitale vorm, met nieuws, onderzoek en opinie over gebiedsontwikkeling. De hoofdredactie bestaat uit Anne Luijten en Agnes Franzen. Het eerste debatonderwerp op het platform is de binnenstedelijke opgave. Gebiedsontwikkeling staat volgens het platform overal in het land op losse schroeven. De analyse over de problematische situatie wordt breed gedeeld onder partijen. Er moeten stappen naar de toekomst worden gemaakt.

Het Platform Gebiedsontwikkeling.nu moet hiervoor een scherpe agenda opstellen. ‘We moeten doorbraken organiseren op de opgaven rondom gebiedsontwikkeling, in plaats van steeds dezelfde discussies voeren’, aldus directeur-generaal Ruimte Chris Kuijpers en directeur Nationale Ruimtelijke Ordening en Henk Ovink van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Reageer op dit artikel