nieuws

Thema Jonge Architectendag: tabula non rasa

Geen categorie

De derde Jonge Architectendag staat in het teken van de tabula non rasa: het niet-onbeschreven blad. Het thema staat voor de omstandigheden waarmee (jonge) architecten in hun ontwerp- en beroepspraktijk rekening moeten houden, zoals de economische crisis, nieuwe ontwerpopgaven en een veranderende rol in het bouwproces.

Thema Jonge Architectendag: tabula non rasa

De dag vindt aanstaande zaterdag plaats in het Schieblock te Rotterdam en is speciaal bedoeld voor startende architecten en masterstudenten Architectuur. De Jonge Architectendag bestaat uit workshops en presentaties gericht op de vakinhoud en beroepspraktijk van jonge, startende architecten. Doel van organisator BNA is om hen te ondersteunen bij de start van hun carrière en te helpen in tijden van economische crisis.

Presentaties en workshops

In de openingssessie vertelt BNA-voorzitter Bjarne Mastenbroek over tabula non rasa in de praktijk van de architect. Ole Bouman, directeur van het NAi, plaatst het thema in de context van verleden, heden en toekomst. Moderator en gastheer is Fred Schoorl, sinds 1 november de nieuwe directeur van de BNA. Deelnemers kunnen verder kiezen uit de volgende activiteiten:

  • – Portfoliobesprekingen, door gevestigde architecten en opdrachtgevers.
  • – Een training Personal branding & job marketing, gegeven door jobcoach Herman Miedema.
  • – Presentaties van architectenbureaus M3H en DUS, over jaren ’70- en ’80-wijken en de opgave die daar ligt voor architecten.
  • – ‘De architect als duurzaamheidsadviseur’: presentaties van AgentschapNL en Atto Harsta
  • – ‘Doorgrond de opdrachtgever’: een interactieve workshop over de relatie tussen de architect, opdracht en opdrachtgever, gegeven door Het Nieuwe Trivium.
  • – ‘Basics van het ondernemen’: Mulders vandenBerk architecten en Floor Arons van Arons en Gelauff architecten over de fijne kneepjes van het ondernemerschap.

Meer informatie over de inhoud van de workshops en presentaties is te vinden op www.bna.nl/jadag.

Reageer op dit artikel