nieuws

Rotterdamse ‘blunderput’ klaar voor gebruik

Geen categorie

Automobilisten kunnen vanaf maandag voor het eerst hun auto parkeren in de nieuwe parkeergarage aan het Museumpark. De autostalling, ook bekend als de blunderput, is dan open voor het publiek.

Rotterdamse ‘blunderput’ klaar voor gebruik

 

 

 

Het prestigieuze project heeft ruim 100 miljoen euro gekost, veel meer dan de bedoeling was. In 2009 bleken de geschatte bouwkosten van 54 miljoen euro niet haalbaar. De bouwput was lange tijd de grootste en diepste van Europa.

In de nieuwe parkeergarage is plaats voor 1150 auto’s. Onder de inrit van de garage moet bovendien een waterberging voor 10 miljoen liter regenwater komen. De wateropslag ter grootte van vier Olympische zwembaden is naar verwachting in de loop van december gereed voor gebruik. De parkeergarage is gebouwd voor personeel, bezoekers en bewoners van het Erasmus Medisch Centrum en instellingen in de omgeving van het ziekenhuis. Omdat de onderste parkeervloer nog niet helemaal klaar is, worden nu alleen de twee bovenste verdiepingen in gebruik genomen.

De parkeergarage is 27 november helemaal af. Dan vindt ook de officiële opening plaats.

ANP

Reageer op dit artikel