nieuws

Rotterdam investeert verder in groene daken

Geen categorie

De gemeente Rotterdam gaat de komende jaren extra investeren in groene daken. De stad wil tot en met 2011 25.000 vierkante meter dak van gemeentelijke gebouwen beplanten. Dat heeft het Programmabureau Klimaat van Rotterdam maandag laten weten.

Rotterdam investeert verder in groene daken

 

 

De havenstad subsidieert 30 euro per vierkante meter als daken worden bedekt met groen. In twee jaar tijd is 40.000 vierkante meter aan platte daken groen gemaakt. Daarbij gaat het om ruim 5000 vierkante meter op daken van gemeentelijk vastgoed, zoals de centrale bibliotheek en het Gemeentearchief. De stad hoopt dat eind 2011 circa 80.000 vierkante meter van de daken groen is.

Tijdens wederopbouw na het bombardement van mei 1940 zijn in Rotterdam relatief veel huizen met platte daken gebouwd. De maatregel is in het leven

geroepen om het stedelijk rioolsysteem te ontlasten, omdat dat grote regenpieken niet in een keer kan verwerken. Het voordeel van groene daken

is dat die het regenwater opslurpen en het daarna geleidelijk afvoeren. Daarnaast vangt het fijn stof en CO2 op.

 

Reageer op dit artikel