nieuws

RDM Campus winnaar Job Dura Prijs 2010

Geen categorie

RDM Campus, het nieuwe onderkomen voor onderwijs (mbo en hbo), bedrijven en evenementen op Heijplaat, is de winnaar van de Job Dura Prijs 2010. Het ontwerp voor het bedrijvendeel is afkomstig van Plus Architecten. Van Heerden en partners architecten tekenden voor het ontwerp voor het scholendeel. Basisschool De Wereld op Zuid in Zuidwijk, een brede school op Zuid, ontvangt de aanmoedigingsprijs.

RDM Campus winnaar Job Dura Prijs 2010

 

 

De jury is lovend over RDM Campus op de oude werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij. Zij prijst de innovatieve visie op onderwijs, waarbij mbo en hbo zijn samengebracht en rechtstreeks gekoppeld aan bedrijven waar praktijkervaring wordt opgedaan. Aan deze visie is op indrukwekkende wijze gestalte gegeven door het onderwijs te clusteren in de voormalige machinehal, met direct ernaast een bedrijvendeel. Van Heerden en Partners Architecten(scholendeel) en Plus Architecten (bedrijvendeel) gaven hier op een zeer vanzelfsprekende manier vorm aan middels een zeer transparant en stoer ontwerp.

 Wereld op Zuid ontvangt aanmoedigingsprijs Job Dura Prijs 2010De Wereld op Zuid door N2 Architecten uit Rotterdam

Aanmoedigingsprijs

De aanmoedigingsprijs voor de basisschool De Wereld op Zuid, een initiatief van Estrade Projecten en Vestia Rotterdam-Zuid en ontworpen door N2 Architecten, Rotterdam, onderbouwt de jury met ‘de grote maatschappelijke betekenis voor Zuidwijk en een bijzonder ontwerp’.

De Job Dura Prijs 2010, een initiatief van de Stichting Job Dura Fonds, heeft als thema ‘Morgen Wijzer’. Met dit thema wil de stichting aandacht vestigen op het belang van het investeren in een duurzame samenleving door onderwijs en educatie. De tweejaarlijkse Job Dura Prijs bestaat uit een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben en een geldbedrag van € 25.000,-. Aan de aanmoedigingsprijs is een bedrag van € 7.500,- verbonden.

Reageer op dit artikel