nieuws

Prijs koopwoningen weer gedaald

Geen categorie

Verkochte bestaande koopwoningen waren in oktober gemiddeld 1,1 procent goedkoper dan in dezelfde maand een jaar eerder. De prijsdaling was groter dan de 0,4 procent in augustus en 0,6 procent in september. In de daaraan voorafgaande maanden was de prijsdaling juist geleidelijk kleiner geworden. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Prijs koopwoningen weer gedaald

 

 

Vrijstaande woningen daalden het meeste in prijs. De verkoopprijzen hiervan lagen 1,8 procent lager dan in oktober 2009. Ook appartementen, tussenwoningen en twee-onder-een-kapwoningen waren goedkoper. Hoekwoningen daalden niet in prijs.

Regionaal

Regionaal bezien zijn de verschillen in prijsontwikkeling groot. Alleen in Groningen, Friesland en Limburg waren de prijzen hoger dan een jaar eerder, in alle andere provincies waren ze lager. In Flevoland was de prijsdaling met 3,3 procent het grootst.

Vergeleken met september daalden de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen met 0,5 procent. Dat is gelijk aan de prijsdaling in september ten opzichte van een maand eerder.

Door deze dalingen is de prijs van verkochte woningen gezakt tot het prijspeil van oktober 2006, aldus het CBS.

Eigenaar

In oktober wisselden bijna 10.000 bestaande woningen van eigenaar. Dat is bijna 13 procent minder dan in oktober 2009. Van alle woningtypen lag het aantal transacties lager dan een jaar eerder.

De duurdere woningen deden het relatief het best. Over de eerste tien maanden van dit jaar was het aantal verkochte woningen vrijwel gelijk aan dat in dezelfde periode een jaar eerder.

ANP

Reageer op dit artikel