nieuws

Onbegrijpelijk Bouwbesluit 3.0 vermindert werkdruk niet

Geen categorie

Het concept van het nieuwe Bouwbesluit is op onderdelen onbegrijpelijk en zadelt de gebruiker mogelijk op met meer werkdruk. Dat concluderen twee door oud-minister Van Middelkoop ingestelde commissies.

Onbegrijpelijk Bouwbesluit 3.0 vermindert werkdruk niet

 

 

Het nieuwe Bouwbesluit moet de lastendruk van bouwgerelateerde bedrijven verminderen. Of dat gaat lukken, betwijfelen wetenschappers en vakmensen al langer. Onder druk van de Tweede Kamer, TNO en de Stichting Expertisecentrum Regelgeving bouw (ERB), schakelde Van Middelkoop vlak voor de zomer twee onderzoekscommissies in. Zij concluderen dat de zorg van verschillende partijen gegrond was. Een deel van de regels is volgens de onderzoekers nauwelijks toepasbaar of uitvoerbaar.

Lees verder op Cobouw:

Volledig is Bouwbesluit 3.0 ook niet.

Reageer op dit artikel