nieuws

Numerus fixus voor Bouwkunde en Industrieel Ontwerpen

Geen categorie

De TU Delft stelt vanaf het collegejaar 2011/2012 een numerus fixus in voor het eerste jaar van de bachelor opleidingen Bouwkunde en Industrieel Ontwerpen. Leerlingen moeten er rekening mee houden dat ze zich voortaan voor 15 mei moeten aanmelden voor de loting.

Numerus fixus voor Bouwkunde en Industrieel Ontwerpen

 

 

 

De instroombeperkende maatregel is nodig om kwalitatief hoogstaand onderwijs te kunnen blijven garanderen, bij achterblijvende financiering door de overheid. De hoogte van de numerus fixus ligt iets onder de instroom van de afgelopen twee jaar. Vanaf september 2011 kunnen bij Industrieel Ontwerpen 330 studenten beginnen aan het eerste jaar van de bachelor opleiding en bij Bouwkunde 450.

In 2012 willen Bouwkunde en Industrieel Ontwerpen overgaan op een combinatie van loting en ‘decentrale’ selectie. Daarbij toetst de universiteit bijvoorbeeld de ontwerpkwaliteiten van de toekomstige studenten.

De maatregelen maken deel uit van het herijkingsproces waarmee de universiteit de stagnerende inkomsten vanuit de overheid en de onzekerheid over de inkomsten voor de komende jaren in balans wil brengen met de uitgaven die nodig zijn om haar ambities als universiteit van wereldfaam te waarborgen. Dit proces betreft niet alleen het onderwijs, ook op het gebied van onderzoek en ondersteuning worden maatregelen voorbereid.

Reageer op dit artikel