nieuws

NRC Handelsblad naar Den Haag

Geen categorie

NRC Handelsblad en nrc.next gaan verhuizen naar de Centrale Bibliotheek in het Centrum van Den Haag. In het gebouw van Richard Meier komen begin 2012 twee etages vrij omdat de bibliotheek moet inkrimpen.

NRC Handelsblad  naar Den Haag

 

 

 

De uitgever van NRC Media, Hans Nijenhuis, heeft grootse plannen voor de nieuwe huisvesting. Er komt een debatruimte en een NRC Grand Café, waar lezers koffie en wijn kunnen drinken naast Rob Wijnberg en Renske de Greef en de buren van de toekomstige locatie, de ambtenaren van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie.

Aanvankelijk wilde hoofdredacteur Peter Vandermeersch de redactie naar Amsterdam verhuizen. Er bestaat nog een optie op Rokin 55, een voormalig bankgebouw. Maar “het gebouw in Den Haag biedt meer mogelijkheden”.

Rotterdam is sinds 1844 de thuisbasis van de Nieuwe Rotterdamse Courant. De andere voorloper van NRC, het Algemeen Handelsblad, is afkomstig uit Amsterdam. Nijenhuis “We koesteren ons verleden, maar we moeten verder”.

Reageer op dit artikel