nieuws

Nominaties Lieven de Key penning

Geen categorie

Erick van Egeraat’s ontwerp voor de uitbreiding van de stadsschouwburg in Haarlem is een van de genomineerden voor de Lieven de Key penning. De penning is een onderscheiding van de gemeente Haarlem en wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van monumentenzorg, architectuur of stedebouw. Dit jaar is het thema architectuur.

 

Nominaties

De stadsschouwburg neemt het op tegen Palazzo (Claus & Kaan), Patronaat (Paul Diederen), Philharmonie (Frits van Dongen), Johan Enschedéhof (Döll/Swarte), Schotersingel (Abbink x De Haas), Chess Nwe Energie (M3Architecten), Spaarnoog (Taneja Hartsuyker), de Europawijk (Marco Hensen) en de Woontoren van de Mariastichting (architectuurcentrale Thijs Asselbergs).

Schotersingel Haarlem genomineerd voor Lieven de Key penning De Schotersingel door Abbink x De Haas is een van de kanshebbers.

De prijs is genoemd naar Lieven de Key (1560- 1627) bekend als eerste Haarlemse Stadsbouwmeester. De eerste penning werd vorig jaar uitgereikt aan het Teylers Museum wat werd uitgebreid door Hubert-Jan Henket.

 Mariatoren genomineerd voor Lieven de KeypenningDe woontoren van de Mariastichting door architectuurcentrale Thijs Asselberg is een van de genomineerden.

Naast de vakjury-prijs kan ook het publiek tot 21 november zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs. Op 23 november wordt de prijswinnaar  bekend gemaakt. www.haarlem.nl/lievendekey

 

Reageer op dit artikel