nieuws

Nederland krijgt Avatarbos

Geen categorie

Nederland krijgt in het Bentwoud bij Zoetermeer een zogenoemd Avatarbos. Het bos, vernoemd naar de succesvolle film uit 2009, is een initiatief van de Amerikaanse filmregisseur James Cameron en filmmaatschappij 20th Century Fox, de stichting wAarde uit Beek bij Nijmegen en Staatsbosbeheer.

 

In de sciencefictionfilm speelt bewondering en respect voor de natuur een belangrijke rol. Cameron besloot een deel van de opbrengst van de rolprent te besteden aan de aanplant van een miljoen bomen wereldwijd en richtte daarvoor The Avatar Home Tree Initiative op. In vijftien landen zullen op zijn kosten bossen worden aangeplant. Nederland krijgt als enige land ter wereld daarnaast een speciaal Avatarbos met zwerfpaden en droomplekken, zoals die ook in de film voorkomen.

Amsterdamse scholieren geven woensdag de aftrap voor de campagne in het Diemerbos, waar zij door Cameron gefinancierde wilgen zullen planten. Een tweede ‘Cameronbos’ komt bij Nieuw Vennep. In april volgend jaar start de aanplant van het Avatarbos in het Bentwoud. Andere bossen komen onder meer in Canada, de Verenigde Staten, Brazilië, Haïti, Mexico en België.

ANP

Reageer op dit artikel