nieuws

Monumentaal appartementencomplex in Steenwijk

Geen categorie

Steenwijk krijgt aan de Paardenmarkt een gebouw dat is geïnspireerd op de stijl van de Amsterdamse School en in het bijzonder op het Scheepvaarthuis in Amsterdam. Het gebouw, een ontwerp van Bureau B+O Architecten uit Meppel krijgt vier lagen met 25 huurappartementen met bovenop twee penthouses. De onderste laag is bestemd voor twee winkelruimtes.

Monumentaal appartementencomplex in Steenwijk

De stijlkenmerken van de Amsterdamse School zijn terug te vinden in de verticale belijningen en de detaillering met ornamenten en penanten. Het pand krijgt een monumentaal karakter door het siermetselwerk en de metselbanden.

Het gebouw van Bureau B+O Architecten is tevens een eerbetoon aan de Steenwijkse beeldhouwer Hildo Krop. Zijn werk is onder andere terug te vinden in de vele gebouwen en bruggen in de stijl van de Amsterdamse school. Het pand aan de Paardenmarkt wordt naar verwachting in het voorjaar van 2012 opgeleverd.

 

Reageer op dit artikel