nieuws

Mecanoo geselecteerd voor competitie Bibliotheek Taiwan

Geen categorie

Mecanoo architecten in Delft is geselecteerd voor de tweede ronde van de internationale competitie voor de nieuwe Openbare Bibliotheek van Kaohsiung. Het 38.000 m2 tellende complex krijgt behalve leeszalen, een conferentiezaal, een boekwinkel, een tentoonstellingsruimte, een openluchttheater en een ondergrondse parkeergarage. Het gebouw moet een cultureel landmark worden in Kaohsiung en introduceert een nieuw manieren van lezen en leren.

Mecanoo geselecteerd voor competitie Bibliotheek Taiwan

Voor de competitie zijn in totaal vier teams geselecteerd: Mecanoo in samenwerking met lokale partner Artech architecten uit Taipei en drie architectenbureaus uit Taiwan. De bouwkosten van de bibliotheek worden geschat op 25 miljoen euro. Het ontwerp moet worden ingediend op 14 februari 2011, de opening van de bibliotheek wordt verwacht in oktober 2014.

Taiwan Wei Wu Ying Center MecanooMecanoo bouwt momenteel in Kaohsiung het 140.000 m2 tellende theatercomplex Wei-Wu-Ying Center for the Arts, dat in 2013 haar deuren opent.

Reageer op dit artikel