nieuws

Masterplan campus Woudestein

Geen categorie

Afgelopen week is door de Eramus Universiteit Rotterdam het masterplan voor de campus Woudestein gepresenteerd. Het ontwerp is afkomstig van Studio Sputnik en Juurlink + Geluk. Een studentenpaviljoen en een toren met 360 studentenkamers is onderdeel van het plan.

Masterplan campus Woudestein

 

 

 

De nieuwbouw komt aan het noordelijk deel van de campus. De te bouwen onderwijsgebouwen groeien mee met de studentenpopulatie. In het zuidelijke deel van het terrein komt een open en parkachtig gebied. De campus wordt autovrij. Wel worden de toegangswegen naar het gebied verlegd.

Twee hoofdentrees zorgen voor een begrijpelijke ontsluiting. Er komt een heldere hierarchie van straten en paden. Hoofdassen vormen de toekomstige Erasmus Plaza en de Institutenlaan. Op het snijpunt van de assen komt een centrum met collectieve en recreatieve functies, zoals horeca, winkels en studentenvoorzieningen.

Hoewel het ontwerp van Studio Sputnik en Juurlink + Geluk, volgens de Universiteit, een periode moet overbruggen tot 2028 wordt in 2013 de oplevering verwacht van de U-toren met 360 kamers voor internationale studenten.

 

Reageer op dit artikel