nieuws

Koetshuis Drents museum teruggeplaatst

Geen categorie

Het Koetshuis van het Drents Museum moest tijdelijk wijken in verband met grondwerkzaamheden voor de uitbreiding van het museum. Deze uitbreiding vindt voor een groot deel ondergronds plaats. Daar komt de nieuwe, deels ondergrondse, grote tentoonstellingsruimte. Het koesthuis gaat fungeren als ‘zwevende entree’ en combineert de bestaande en nieuwe elementen van het museum.

Koetshuis Drents museum teruggeplaatst

 

Het koetshuis ‘rust’ in de nieuwe situatie op een glazen plint. Overdag zorgt deze ruimtelijke ingreep voor ruime daglichttoetreding. ’s Avonds en ’s nachts wordt het koetshuis dankzij de interieurverlichting als een baken voor de stad en zijn inwoners.

 Koetshuis door EEA

Koetshuis Drents museum Assen

Door de terugplaatsing krijgt het koetshuis als monumentale entree een nieuwe identiteit. De bezoekers dalen in deze entree af in de nieuwgebouwde grote tentoonstellingszaal.

 Koetshuis Drents museum 

 Koetshuis Drents Museum Belangrijk kenmerk van Erick van Egeraat’s ontwerp is de consequente integratie van museum en stad. In een afgewogen spel van gebouw, landschap en water krijgt het museum met de nieuwe expositievleugel een hernieuwde identiteit. Zowel het landschappelijke karakter als het cultuurhistorische beeld van de Assense binnenstad worden met dit ontwerp in belangrijke mate versterkt.

 Koetshuis Assen 

De verspringende, beplante dakvlakken van de nieuwe expositievleugel verbinden de bestaande tuinen en parken in de stad. De architect creëert zo een voor ieder toegankelijk parklandschap. Dakopeningen laten indirect daglicht toetreden tot de onderliggende expositieruimtes. Deze aaneengeschakelde ruimtes verbinden de nieuwe hoofdingang van het museum, het bestaande museumcomplex en het Assense stadslandschap.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels