nieuws

Karin Laglas decaan Bouwkunde in Delft

Geen categorie

Het College van Bestuur heeft Karin Laglas (1959) benoemd tot decaan van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Per 1 januari 2011 volgt ze Wytze Patijn op, die sinds 1 juli 2006 decaan is geweest.

Karin Laglas decaan Bouwkunde in Delft

 

 

 

 Laglas heeft 25 jaar ervaring in ruimtelijke ontwikkeling en investeringen, onder meer in de directies van projectontwikkelaar MAB, vastgoedbelegger Rodamco Europe en OVG projectontwikkeling. Ze was actief betrokken bij het tot stand brengen van grootschalige binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen, in binnen- en buitenland, waarbij zij intensief samenwerkte met architecten en stedenbouwers.

Het afgelopen jaar was ze interim directeur van de BNA (Bond van Nederlandse Architecten). Daarnaast is Laglas onder meer commissaris bij Twijnstra & Gudde en bij de Development Company Greenport Venlo, lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Architectuur Instituut, bestuurslid van het Forum voor Stedelijke Vernieuwing en lid van de Amsterdamse Raad voor de Stadsontwikkeling. Als lid van de raad van toezicht van het Westfriesgasthuis in Hoorn is zij betrokken bij de tweede fase van de nieuwbouw van het ziekenhuis.

Laglas wordt de eerste vrouwelijk decaan van de TU Delft sinds de invoering van de Wet modernisering universitaire bestuursorganisatie in 1997. Met haar benoeming keert ze terug naar de universiteit waar zij Civiele Techniek studeerde.

Patijn wordt supervisor TU-campus

Wytze Patijn krijgt met ingang van 1 januari 2011 een nieuwe functie als supervisor TU-campus. Als onafhankelijk deskundige zal hij de visie en samenhang bij bouw, verbouw- en restauratieprojecten van en rond de TU-campus bevorderen. Hij zal daarvoor vroegtijdig adviseren over planinitiatieven, projectdefinities, architecten/ontwerperkeuzen en omgevingsplannen.

Reageer op dit artikel