nieuws

Groene ‘kantoâhgevel’ in Den Haag

Geen categorie

Het bekende Haagse pand ´het Magazijn´, de huisvesting van KOW stedenbouw en architectuur, is voorzien van een verticale tuin. Het gevelsysteem van Modulogreen zorgt voor groen in de wijk en draagt tevens bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Groene ‘kantoâhgevel’ in Den Haag

 

 

 

“Zo neemt de beplanting CO2 op en wordt het straatgeluid gedempt”, zegt KOW. “De verticale tuin heeft tevens een isolerende werking en beschermt tegen uv-straling.”

Het onthullen van ´de tuin´ was eveneens het startschot van het eerste Haagse netwerkevenement ´Ontmoet & Groet Duurzaam Den Haag’.  De gemeente organiseerde dit evenement in de huisvesting van KOW om partijen in de Haagse regio die een actief duurzaamheidsbeleid voeren of willen voeren met elkaar in contact te brengen. 

Reageer op dit artikel