nieuws

Genomineerden Architect van het Jaar Prijs 2010 bekend

Geen categorie

De jury heeft vijf architectenbureaus genomineerd voor de tweede ronde. In de categorie Large (bureaus vanaf 21 fte) zijn Faro Architecten uit Lisserbroek en Zutphen en hvdn architecten uit Amsterdam genomineerd. In de categorie Medium (van 10 tot en met 20 fte) zijn dat LEVS Architecten uit Amsterdam en Onix Architecten uit Groningen en Helsingborg (Zweden). In de categorie Small (tot en met 9 fte) is Moriko Kira architect uit Amsterdam genomineerd.

Genomineerden Architect van het Jaar Prijs 2010 bekend

Aan de inzenders is gevraagd hun visie te geven op het thema ‘de Opdracht’ in al zijn facetten. Kortom, hoe gaat het bureau in zijn of haar architectenpraktijk om met de architectuuropdracht gedurende het gehele ontwerp- en bouwproces vanaf de verwerving tot en met de nazorg, een en ander geïllustreerd aan de hand van gerealiseerd werk uit de afgelopen twee jaar.
Tevens was de jury benieuwd naar mogelijke suggesties om architectuuropdrachten nog beter te formuleren en/of te organiseren.

Jury

De jury bestaat uit Hans Ibelings (voorzitter en hoofdredacteur tijdschrift A10), Machiel Spaan (partner bij M3H Architecten en hoofd Architectuur van de AvB Amsterdam) en Bjarne Mastenbroek en Uda Visser van SeARCH (de winnaars van vorig jaar).

Vervolg

In de loop van de maand november zal de jury alle vijf genomineerden ontvangen voor een korte presentatie en een vragenronde, waarna de winnaar per categorie en de overall prijswinnaar kan worden bepaald. De winnende ‘Architect van het Jaar’  2010 ontvangt naast de eer tevens een geldprijs van 5.000 euro, ter beschikking gesteld door Alcoa Architectuursystemen uit Harderwijk. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking in december 2010.

Compilatie van de naamgevende architecten Architect van het Jaar 2010 Compilatie van de naamgevende architecten.

 

De Architect van het Jaar Prijs is ingesteld door ArchitectenWerk met als doel om – naast de reeds gekende hoge architectonische kwaliteit van hun gerealiseerde werk – met name de professionaliteit en innovatiekracht van Nederlandse architectenbureaus nader onder de aandacht te brengen van opdrachtgevers, pers en publiek.

Eerdere winnaars waren SeARCH (2009), Rudy Uytenhaak Architectenbureau (2008) en UNStudio (2007), alle uit Amsterdam. 

Reageer op dit artikel