nieuws

Geen geld voor Forum Groningen

Geen categorie

Een meerderheid in de Provinciale Staten wil geen geld beschikbaar stellen voor de bouw van het Groninger Forum in de stad Groningen. Dat is een grootschalig nieuwbouwproject achter de Grote Markt dat plaats moet bieden aan een vernieuwde bibliotheek, een debatcentrum, een bioscoop en horeca.

Geen geld voor Forum Groningen

 

 

Tijdens een commissievergadering bleek dat een meerderheid in Provinciale Staten er niet in gelooft dat het Groninger Forum rendabel is te exploiteren en er daarom niet voor voelt 35 miljoen euro subsidie beschikbaar te stellen, zo bevestigde een woordvoerder van de provincie Groningen.

Het Groninger Forum, een ontwerp van NL Architects uit Amsterdam, maakt onderdeel uit van een grootschalige herontwikkeling van de oostzijde van de Grote Markt. De bouw vergt een investering van 70 miljoen euro. Het bedrag is deels afkomstig uit het geld dat het noorden heeft gekregen als compensatie omdat er geen hogesnelheidslijn naar Groningen komt, de zogeheten Zuiderzeelijn.

 Groninger Forum 

Volgens wethouder van Economische Zaken Ton Schroor van Groningen betekent de scepsis van de Statenleden niet dat de bouw van het Forum niet doorgaat. ‘Gedeputeerde Staten hadden ons de 35 miljoen euro uit de compensatiegelden voor de Zuiderzeelijn toegezegd. De Statenleden hoeven zich geen zorgen te maken om de exploitatie: dat is een zaak van de gemeente Groningen, daar staan wij bokje voor. Ik ga er dan ook vanuit dat gemaakte afspraken door de provincie Groningen gewoon worden nageleefd’, aldus Schroor.

Bron: Vastgoedmarkt

Reageer op dit artikel