nieuws

Coen D. Voordouw wint FSB Sensations of the Ordinary Award

Geen categorie

De Nederlandse ontwerper Coen D. Voordouw won de deurkruk Stern de FSB Sensations of the Ordinary Award. Op de een na laatste dag van de Dutch Design Week in Eindhoven kreeg hij de prijs ter waarde van 1000 euro overhandigd, door René Wolken van producent FSB.

Coen D. Voordouw wint FSB Sensations of the Ordinary Award

De FSB Sensations of the Ordinary Award is ontstaan uit het idee om jonge ontwerpers een kans te geven hun talenten te tonen en hen een platform te bieden. De ontwerpwedstrijd stond in het teken van het ontwerpen van een deurkrukmodel dat vernieuwend is en toch een speciale eenvoud uitstraalt in het design. De inzendingen werden daarom beoordeeld op drie belangrijke voorwaarden, namelijk vormgeving, ergonomie en materiaal.

De open competitie leverde in samenwerking met RedesignMe tientallen inzendingen uit de gehele wereld op. Uit al deze ontwerpen zijn door FSB vijf genomineerden gekozen. De ontwerpen van deze genomineerden zijn als prototype tentoongesteld tijdens de Eindhovense Dutch Design Week.

  

 ontwerpschets Stern

Unaniem besluit

Een vakjury onderwierp vervolgens alle nominaties aan een beoordeling onderworpen. Zitting in de jury hadden Marijn van der Poll (curator Dutch Design Week), Francesco Veenstra van Mecanoo Architecten, Hartmut Weise van FSB en Marit Overbeek, vakredacteur interieur design van de Architect.

De vakjury was unaniem in haar beoordeling. Ze roemde het ontwerp van Voordouw vanwege het design van de deurkruk en het innovatieve idee om in de deurkruk een rubberen inzet te verwerken, waardoor een geïntegreerde deurstopper ontstaat.

Alle vijf genomineerden zijn uitgenodigd voor een bezoek aan de FSB-fabriek in het Duitse Brakel.

  

 

Reageer op dit artikel