nieuws

Bureau B+B en Investeren in Ruimte winnen prijsvraag Cruquius

Geen categorie

Bureau B+B en Investeren in de Ruimte zijn met hun inzending ‘Speelruimte’ de winnaar van de prijsvraag ‘Cruquius: Openbare ruimte als motor voor transformatie’.

Bureau B+B en Investeren in Ruimte winnen prijsvraag Cruquius

 

 

 

 

In het plan wordt geschetst hoe de transitie van het verouderde bedrijventerrein in gang wordt gezet vanuit een krachtige visie op de ruimtelijke kernkwaliteiten van het gebied. De leegte schept kansen voor tijdelijke evenementen of programma dat Cruquius activeert.  Tegelijkertijd zwengelt leegte een nieuwe dynamiek aan voor bedrijvigheid en (op termijn) wonen. Er wordt ruimte gecreëerd voor doorschuifmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden binnen het gebied.

Uit het juryrapport: “De jury prijst ‘Speelruimte’ van Bureau B+B en Investeren in de Ruimte als een fluïde en adaptief plan dat de ontwikkeling in de tijd kan opnemen zonder dat de hoofdstructuur wordt aangetast en een stedenbouwkundige strategie die ook ontwikkeling in de toekomst kan opnemen zonder dat het op plekken vastloopt. Het transformatieproces krijgt nadrukkelijk een rol met duidelijke uitspraken over tussentijd en flexibiliteit.”

De prijs, een adviesopdracht voor ontwikkelingscombinatie van Cruquius ter waarde van € 25.000,-, werd op een congres in de Roders Wijnterminal uitgereikt door Wienke Bodewes, bestuursvoorzitter van het Platform Openbare Ruimte.

Cruquius: Openbare ruimte als motor voor transformatie

Met de prijsvraag Cruquius: Openbare ruimte als motor voor transformatie heeft het Platform Openbare Ruimte een oproep gedaan voor innovatieve ontwikkelingsvisies en bijbehorende ontwikkelingsstrategieën voor het schiereiland Cruquius in het Amsterdamse Oostelijk Havengebied. Hierbij staat de openbare ruimte als drager van de nieuwe ontwikkelingen centraal.

Cruquius 

Reageer op dit artikel