nieuws

Brand in wolkenkrabber Shanghai

Geen categorie

In een wolkenkrabber in de Chinese stad Shanghai is maandagochtend, 7 uur onze tijd, een flinke brand uitgebroken. Minstens 12 mensen zijn om het leven gekomen en ruim negentig gewond geraakt. Vanuit de bijna dertig etages hoge toren stijgen grote zwarte rookpluimen op, meldde staatspersbureau Xinhua.

Brand in wolkenkrabber Shanghai

Getuigen hebben gezien hoe mensen van de wolkenkrabber sprongen. Het gebouwstaat in een van de dichtstbevolkte districten van de Chinese miljoenenstad.

Wolkenkrabber Shanghai in brand

 

Renovatie

Het 30 verdiepingen hoge gebouw vatte maandagmiddag rond twee uur (lokale tijd) vlam, zo meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. Het gebouw onderging op dat moment een renovatie. Alle verdiepingen vatten vlam. De brandweer zou er in geslaagd zijn het grootste gedeelte van de brand te blussen, ook al zijn er nog enkele brandjes op verschillende verdiepingen.

Steigers

Volgens ooggetuigen zou de brand zijn ontstaan op één van de steigers, waarna de wind de brand snel aanwakkerde. De brandweer probeert momenteel met man en macht de nog aanwezige bewoners en bouwvakkers in het gebouw te redden. Het is niet bekend hoeveel mensen er tijdens het uitbreken van de brand precies in het gebouw aanwezig waren.

Er hangen door de brand grote rookpluimen boven de stad.

 

Reageer op dit artikel