nieuws

Bouwuitgaven VS onverwacht omhoog

Geen categorie

De uitgaven in de Amerikaanse bouwsector zijn in september onverwacht met 0,5 procent gestegen vergeleken met een maand eerder. Analisten hadden juist gerekend op een daling van de uitgaven met 0,5 procent. Het Amerikaanse ministerie van Handel maakte de cijfers maandag bekend.

Bouwuitgaven VS onverwacht omhoog

 

 

Het cijfer van een maand eerder werd echter herzien tot een afname van de uitgaven met 0,2 procent, van een eerder gemelde stijging met 0,4 procent. In totaal werd in september in de Verenigde Staten 801,7 miljard dollar (576 miljard euro) gespendeerd aan bouwprojecten. De overheidsuitgaven voor bouwwerkzaamheden kwamen uit op 319,7 miljard dollar (229,8 miljard euro). Dat is het hoogste niveau sinds juli 2009.

ANP

Reageer op dit artikel