nieuws

Bouw KlokHUIS van start

Geen categorie

Op 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, gaat de eerste paal de grond in van het ‘KlokHUIS’, genoemd naar het gelijknamige NPS programma. Begin 2009 startte dit programma met het project ‘Het Klokhuis bouwt het KlokHUIS’ waarin kinderen betrokken zijn bij de bouw van een huis.

Bouw KlokHUIS van start

 

 

 

In de ontwerpfase konden kinderen in vijf verschillende thema’s meedoen aan de ontwerpwedstrijd. Ruim 1177 ideeën werden ingezonden waaruit uiteindelijk 5 winnaars zijn geselecteerd. Architect Jord den Hollander maakte uit deze ideeën het gebouw ‘De Vrolijke Taart’ waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

KlokHUIS 

In de toekomst gaat het gebouw dienst doen als educatief centrum op het gebied van duurzaamheid en energie. Het opvallende gebouw komt in het Cascadepark West in Almere Poort.

De vijf winnaars die hun idee tot uitvoer zien brengen zijn:

 

 Finalist KlokHuis Links: Anouk Noortman, winnaar in het thema De Buitenkant met het ontwerp ‘De Vrolijke Taart’ en rechts: Thijs van den Berg, winnaar in het thema Slapen met zijn ontwerp ‘Slapen in zee’

Niels Visser finalist het KlokHUIS
Niels Visser, winnaar in het thema Wassen en Plassen met zijn ontwerp ‘Dakraambadkamer’

 Nick Dikkers finalist het KlokHUISNick Dikkers winnaar in het thema Spelen en Niksen met het ontwerp ‘Haal buiten naar binnen’

Van Swagten KlokHUIS Zita en Naomi Swagten winnaars in het thema Koken en eten, met de ontwerpen ‘Slakkenhuis eetkeuken’ en ‘De mobiele keukenkoffer.

 

 

Reageer op dit artikel