nieuws

Bibliotheek en school winnen Almeerse architectuurprijzen

Geen categorie

De bibliotheek in het stadshart van Almere, een ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau Meyer en Van Schooten, en het Arte College, van Kraaijvanger Urbis Architecten uit Rotterdam, hebben de tweejaarlijkse Almeerse architectuurprijs gewonnen. Het eerste bureau kreeg de onderscheiding van de vakjury, het andere gebouw was favoriet bij het Almeerse publiek.

Bibliotheek en school winnen Almeerse architectuurprijzen

 

Volgens juryvoorzitter Jaap Huisman heb je in Almere “gebouwen nodig waar mensen graag komen. Dat bevordert de onderlinge binding. De bibliotheek van Meijer en Van Schooten voldoet volledig aan dat doel.” Dat voor de bibliotheek is gekozen komt volgens de jury door het bindende element, “dat is belangrijk in een nog zo jonge stad als Almere is, 34 jaar”. Ook werd het interieur van het gebouw geroemd, dat oogt als een warenhuis.

Het Almeerse publiek koos het Arte College van Kraaijvanger Urbis Architecten. Zowel de scholieren als de inwoners vinden het gebouw bijzonder, omdat het onder meer een buitentribune heeft en tevens een bijzonder oplossing kent voor de fietsenstalling. Het is een school in Almere Poort voor jongeren die een bijzondere interesse hebben voor kunst en cultuur en zich daarin willen ontwikkelen.

Architectuurgids

Voorafgaand aan de uitreiking van de Architectuurprijs werd de eerste Architectuurgids van Almere uitgereikt. Het boek beschrijft de architectuur van Almere en biedt achtergrondinformatie over vele gerealiseerde en inmiddels gerenommeerde projecten.

Reageer op dit artikel