nieuws

Atelier Kempe Thill wint competitie voor ‘ruimte van stilte’ Antwerpen

Geen categorie

Atelier Kempe Thill heeft de internationale competitie gewonnen voor de transformatie van de voormalige 19e-eeuwse Antwerpse concertzaal De Harmonie in ‘een ruimte van stilte’.

Atelier Kempe Thill wint competitie voor ‘ruimte van stilte’ Antwerpen

 

 

 

Het gebouw zal worden gebruikt als een niet-religieus contemplatief centrum voor de viering van belangrijke momenten in het leven en voor individuele reflectie.

Impressie van de buitenkant na renovatie

Het gebouw zal zorgvuldig worden gerestaureerd om de historische glorie van het huis terug te brengen.

Het interieur nu

Ontbrekende historische gebouwdelen en ornamenten worden vervangen door nieuwe elementen in een eigentijdse interpretatie.

Het interieur na renovatie

Met technische verbeteringen wordt het gebouw aangepast aan de moderne lage-energie-, klimaat- en akoestische normen.

De locatie

Het opnieuw ontwerpen van het historische park rond het gebouw maakt onderdeel uit van de opdracht. Paul Deroose is hiervoor de verantwoordelijke landschapsarchitect te worden.

Het gebouw in zijn omgeving

opdrachtgever: Stad Antwerpen / België
co-architect: architectenbureau RE-ST Antwerpen
locatie: Mechelsesteenweg 216, Antwerpen, België

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels