nieuws

ADD Architecten wint ontwerpwedstrijd Trespa

Geen categorie

ADD Architecten in Limmen heeft de eerste prijs gewonnen in de ontwerpwedstrijd die Trespa International hield om haar vijftigste verjaardag te vieren. De uitdaging was om in woord en beeld te vertellen hoe Trespa platen er over vijftig jaar uit zullen zien.

ADD Architecten wint ontwerpwedstrijd Trespa

 Rogelio Cano van ADD Architecten ontwierp een organische gevormd kunstpaviljoen met een flexibele gevelbekleding: de Trespa Flexiplaat. Cano is er vanuit gegaan dat het verbruik van fossiele grondstoffen in 2060 tot het verleden behoort. Er worden uitsluitend passieve gebouwen gebouwd. Trespa heeft tegen die tijd een flexibele plaat ontwikkeld met geïntegreerde organische dunne-film zonnecellen die energie opwekken en van kleur veranderen bij verschillende lichtintensies.

 

Reageer op dit artikel