nieuws

Zuidelijke IJ-oever nadert voltooiing

Geen categorie

Eind september is begonnen met de realisatie van de Piet Hein Buildings, een complex van vijf kantoorgebouwen aan de Piet Heinkade naast de Passenger Terminal Amsterdam (PTA).

Zuidelijke IJ-oever nadert voltooiing

 

 

 

Met dit complex wordt het laatste gat aan de Zuidelijke IJ-oever gedicht. De panden hebben een totale oppervlakte van 26.000 m2. Onder de grond komt een parkeergarage van 13.000 m2 en aan de oever verrijst een terminal met een oppervlakte van 4.100 m2 voor personenbussen van de PTA. Het gebouwencomplex is ontworpen door Hans van Heeswijk Architecten en Dick van Gameren Architecten. Het project lag een tijd stil totdat Slavenburg’s Bouwbedrijven een private investeerder vond. Naar verwachting zijn de gebouwen eind 2012 klaar.

Het complex Piet Hein Buildings ligt pal naast de passagiersterminal en heeft op straatniveau een grote hal voor touringcars. De hal bevat buffercapaciteit voor de cruiseterminal. De gevels van de garage zijn van glazen bouwstenen en stralen ’s nachts naar alle kanten zacht licht uit. Daarboven, in een langgerekt bouwvolume van vier verdiepingen staan kantoren met zicht op het IJ. Aan de stadszijde, in bouwblokken van negen lagen staan kantoren die over de spoordijk uitkijken op de stad. Aan de straat voor de hal zijn drie ruime en uitnodigende entreehallen. Een dubbele, ondergrondse parkeergarage bedient het hele complex.

  Het slaan van de eerste paal

Reageer op dit artikel