nieuws

Ymere trekt zich terug uit 023Haarlem

Geen categorie

Woningcorporatie Ymere stelt de ontwikkeling van kantoren in het project 023Haarlem, de ‘nieuwe entree’ van de stad rond de Schipholweg, ter discussie. De corporatie heeft alvast de stekker getrokken uit de bouw van haar eigen nieuw kantoor in het plan.

Ymere trekt zich terug uit 023Haarlem

 

 

 

Dit kantoor was voorzien op een prominente plek op de hoek van de Amerikaweg en Schipholweg. Ymere blijft gehuisvest in het huidige Haarlemse kantoor in de Slachthuisbuurt. De haalbaarheid van de andere kantoren in het gebied trekt Ymere echter ook in twijfel.

Het project 023Haarlem van de gemeente, AM, Bouwfonds, Slokker Ontwikkeling en Ymere voorzag in 700 woningen, 14.000 m2 kantoorruimte, 1.400 parkeerplaatsen en een groot aantal stedelijke voorzieningen. Volgens de corporatie gaat het niet lukken dit programma te vermarkten, omdat de vraag naar kantoorruimte in Haarlem minimaal is.

 

Reageer op dit artikel