nieuws

Woon- werkgebouw Lyon geopend

Geen categorie

De Monoliet in Lyon, een ontwerp van Erick van Egeraat, is gisteren officieel geopend. Het project kwam tot stand door de samenwerking met de Franse architecten Combarel-Marrec, Manuelle Gautrand, Pierre Gautier en MVRDV. Het ‘superblok’ maakt deel uit van het herontwikkelingsgebied Lyon Confluence.

Woon- werkgebouw Lyon geopend

 

 

Lyon Confluence bestaat uit drie delen, A, B, en C. Het opgeleverde gebouw bevindt zich op deel C en heeft van de bevolking de bijnaam ‘Monoliet’ gekregen. Het bestaat uit een mix van kantoren (15.000 m2), retail (2000 m2) en woningen voor 1500 bewoners. Het ‘blok’ is verdeeld in vijf delen. Elk deel is ontworpen door een andere architect. Erick van Egeraat ontwierp de noordoostelijke entreepartij van het gebouw.

Het multifunctionele gebouw heeft kantoorruimte aan de Oostzijde, parallel aan het spoor. De woningen zijn gesitueerd aan de noordzijde en het brugdeel boven de verhoogde entreepartij. De gevel bestaat uit hout en glas. De verschillende houten en glazen panelen zijn opgezet in een elegant en onregelmatig patroon. De verticale houten vinnen geven het ontwerp een extra diepte, ze introduceren een verticaal element in het overwegend horizontale gebouw.

 lyonMVRDV maakte het ontwerp voor de kop van het gebouw. Illustratie: MVRDV

Reageer op dit artikel