nieuws

Winnaars Duitse Designprijzen 2011

Geen categorie

De jury van de Duitse Designprijzen hebben de 49 winnaars bekend gemaakt. De winnaars zijn verdeeld over twee categorieën, 25 inzendingen krijgen een prijs voor productontwerp en 24 voor in de categorie communicatie.

German Design Award 2010 from German Design Council on Vimeo.

Utrecht City Theatre Identity from Edenspiekermann on Vimeo.

Winnaars Duitse Designprijzen 2011

 

Erik Spiekermann werd tijdens de prijzenregen onderscheiden met de Duitse Design Prize for Lifetime Achievements. Spiekermann werd eveneens onderscheiden voor de promotie van het Utrecht City Theater.

De vijf finalisten van de Jong Designer Award moeten voor de uitslag wachten tot de officiële prijsuitreiking op 11 februari 2011.

In tegenstelling tot andere prijzen is de Duitse Designprijs geen open prijsvraag. De winnaar wordt aangewezen door het Duitse ministerie van Economie en Technologie. Om in aanmerking te komen voor toewijzing moet het product wel al eerder zijn onderscheiden met een nationale of internationale prijs. Onder ontwerpers heeft de prijs de status van ‘prijs der prijzen’.

Reageer op dit artikel